Saturday, December 21, 2013

Kada nositi ukrasnu dugmad

Često zaboravljeni muški detalj su i ukrasna dugmad za manžetne, koja ne služe samo da bi manžetne bile zakopčane, već da doprinesu stilu Vašeg odevanja. U suštini postoje dve okolnosti kada manžetne treba da budu zakopčane ukrasnim dugmadima, na poslu i tokom društvenih aktivnosti, ali i za prvu i za drugu situaciju postoje određena pravila kojih se treba pridržavati.

Posao

Muškarcima, na poslu, svakodnevno nisu potrebna ukrasna dugmad za manžetne, sasvim su dovoljna i obična plastična dugmad za radno okruženje. Međutim, pošto ukrasna dugmad za manžetne doprinose formalnom izgledu, takođe će doprineti tome da se ovim detaljem odvojite od ostalih zaposlenih. Sasvim je u redu da direktori, glavni menadžeri i ostali upravljački kadar nosi ukrasna dugmad na svojim manžetnama, jer na taj način suptilno šalju signal sopstvene moći prema podređenima. Naravno, uvek vodite računa da li Vaš nadređeni nosi ukrasna dugmad tog dana kada ih i Vi imate na svojoj po meri šivenoj Moby košulji. U suštini, zaposleni bi trebalo da nose ukrasnu dugmad kada su na sastancima sa klijentima, sa osobama od značaja, a i na poslovnim skupovima, kongresima i na mestima gde žele da reprezentuju snagu kompanije u kojoj rade.


Društvene aktivnosti


Tokom ceremonija venčanja ili krštenja, na banketima, koktelima i prijemima, koncertima i pozorištima, muškarac može
po sopstvenom izboru i raspoloženju da odabere sebi adekvatna ukrasna dugmad za tu priliku. Ukrasna dugmad daju notu elegancije muškarcu, te ima i smisla staviti ih za takve prilike. Postoje razni oblici ukrasnih dugmadi za manžetni. Neka dugmad su vrlo upadljiva i na taj način odvraćaju pažnju od Vašeg celokupnog izgleda, što ne želite da se desi. Ukrasna dugmad treba da budu diskretan detalj Vašeg stila i dokle god su u toj funkcije, ukrasna dugmad imaju tu moć da muškarca standardnog izgleda pretvore u figuru finog i uglađenog džentlmena.

Odaberite ukrasnu dugmad za sebe!