Wednesday, April 16, 2014

Suvišan broj košulja?


Žene se ponose svojim cipelama, a muškarci svojim košuljama!

Muškarci su ponekad opterećeni svojim košuljama, pa poseduju prave kolekcije u kojima se košulje razlikuju po detaljima kao što je pozicija veza inicijala, vrsta tkanja materijala ili po tome koliko će čvrsto stajati kragna ako se košulja nosi bez kravate ispod laganog džempera. Narcisoidni detaljisti? Ne! Većina njih je samo vrlo praktična, jer im veliki broj košulja u ormanu olakšava stilizovanje svakodnevnog izgleda, mada među njima ima i pravih kolekcionara.

Ovo je era košulje i prodavnice su obogatile svoje izloge i police širokim spektrom boja i raznih modela košulja. „Barneys“, najčuvenija prodavnica na Medison aveniji u Njujorku, je sve košulje izvadila iz kesa i kutija pokazujući raznolikost i veliki izbor košulja. Britanske kompanije, poput „Thomas Pink“ i „Charles Thyrwitt“ su ponudile svojim kupcima svetlije tonove i hrabre dezene sa krojem košulje koja prati oblik tela. Muškarcima je napokon dopušteno da nose i vedrije košulje od klasičnih belih ili svetloplavih.


Kada upitate savremenog muškarca, koliki broj košulja poseduje, odgovor će uvek biti manji od stvarnog broja. Upitajte ženu, koliki broj pari cipela poseduje, odgovor će biti: „Nedovoljan broj!“. Muškarci ne broje, ali vole da imaju toliki broj košulja u ormanu koji će im omogućiti lak izbor. Koliki je to broj? Nakon četvrt veka izrade košulja po meri i praćenja navika svojih eKosulja kupaca, Moby dolazi do realnog broja dvadeset, jer toliki broj košulja omogućava savremnom muškarcu da raspolaže sa deset košulja tokom radne nedelje, svakodnevno sa dve, dok je preostalih deset na pranju. Sa ovim brojem košulja, svaki muškarac je sebi osigurao savršen izgled i jednostavnost izbora prilikom oblačenja. Proverite s kojim brojem košulja raspolažete!